NN Guilds Event 2023: hoe gildes bijdragen aan NN's strategie

Tech

Op donderdag 30 november vond ons jaarlijkse NN Guilds Event plaats in de Fokker Terminal in Den Haag met meer dan 250 collega's. Het thema van dit jaar was 'Together we are future ready'. NN gildes, managers en andere vertegenwoordigers waren allemaal aanwezig voor een inspirirende dag van leren, netwerken en co-creatie.

Het event bracht collega's van verschillende teams, afdelingen, merken en landen samen. David Knibbe, CEO van NN Group, trapte de dag af met een gesprek over de toekomst van onze organisatie. Dailah Nihot, Chief People, Tjeerd Bosklopper, CEO van Non-life, Banking & Technology, en Leon van Riet, CEO Life and Pensions, en Rob Visser, CIO Group IT, waren ook aanwezig en namen gedurende de dag deel aan keynotes en Q&A's.

 

 

Voorbereiden op de toekomst

De dag stond in het teken van de gildes en hoe zij bijdragen aan het voorbereiden van NN op de toekomst. Tijdens het event onderzochten collega’s wat er nodig is voor de toekomst en hoe dit past binnen NN’s strategie. De dag ging ook over het belang van samenwerken en het creëren van een organisatie die agile is, in staat om zich aan te passen aan veranderingen en de skills die nodig zijn om dit te doen.

Gedurende de dag konden collega’s deelnemen aan workshops, keynotes en waren er mogelijkheden om te netwerken. Daarnaast waren er meerdere masterclasses te volgen zoals 'de vijf stadia van teamontwikkeling', 'productmanagementtools', 'OKR's in theorie' en 'de kracht van ChatGPT'. De masterclasses waren ontworpen om praktische vaardigheden en kennis te bieden om collega's te helpen groeien en zich te ontwikkelen in hun vak, en om bij te dragen aan de groei van NN.

Sonja Miljoen, Head of IT Customer & Commerce: 'Waar de gildes aan bijdragen - en waar het vandaag om draait - is dat mensen elkaar veel gemakkelijker binnen NN kunnen vinden'.


Productteams versterken

In de middag gaf Tami Reiss een keynote speech over 'de enige drie vragen die je ooit nodig hebt als productteam'. Tami is een coach met meer dan 15 jaar ervaring in het versterken van product leaders. Ze richtte The Product Leader Coach op om product leaders en teams te helpen hun potentieel te realiseren door zich te concentreren op hun sterke punten.

Gedurende de dag konden collega's van de gildes ideeën met elkaar delen en netwerken met een hapje en een drankje. Er was ook tijd voor ontspanning: collega’s deden mee aan verschillende activiteiten, waaronder games, een silent disco, een photobooth en een open bar na de sluitingsceremonie.

Mark van Straten, Lead van de Engineering Guild: 'Vandaag was een geweldige dag om te vieren dat er gildes zijn binnen NN. Het was geweldig om te zien hoe collega’s verbinding met elkaar maakten, kennis deelden en zoveel plezier hadden.


Het wat en waarom van gildes

Een gilde is een groep collega’s die binnen NN hetzelfde beroep uitoefenen, zoals Design, Research, Engineering of Data Science. Ze werken samen om hun vaardigheden te verbeteren, van elkaar te leren en het groeipad voor hun beroep vorm te geven. De ambitie van NN is om een ​​marktleider te zijn, bekend om klantbetrokkenheid, getalenteerde mensen en bijdrage aan de samenleving. Dit vereist een omgeving die collega’s inspireert om optimaal te groeien. De gildes helpen NN sneller op weg naar een wendbare, efficiënte organisatie.

Als je je carrière een boost wilt geven, bekijk dan onze openstaande vacatures. Wie weet word jij ons nieuwste gildelid! Zoals Rob Visser, CIO bij NN, zegt: ‘Het zijn geweldige mensen die geweldige resultaten leveren’.

 

                 

 

 

 

Nu niks gevonden wat bij je past?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.