Koningin Máxima bij viering jubileum SchuldenLabNL bij Nationale-Nederlanden

Algemeen

In aanwezigheid van erevoorzitter H.M. Koningin Máxima vond gisteren de viering van het 5-jarig jubileum van Stichting SchuldenlabNL plaats in ons kantoor in Den Haag. Er werd niet alleen stilgestaan bij de successen van de afgelopen vijf jaar. Namens Nationale-Nederlanden deed Tjeerd Bosklopper in een pleidooi voor financiële gezondheid de oproep om hierbij vooral ook jongeren en mkb-werkgevers op de juiste manier te benaderen en betrekken. 

Nationale-Nederlanden zet zich al meer dan tien jaar in om de financiële redzaamheid in Nederland te vergroten en armoede door probleemschulden te verminderen. ‘Problemen op dit vlak moet je zoveel mogelijk in samenwerking oppakken,’ aldus Tjeerd Bosklopper, ‘Vanuit Nationale-Nederlanden doen wij al heel veel op dit vlak. Van onze samenwerking met SchuldenlabNL, tot een sociaal incassobeleid tot vrijwillige inzet van medewerkers als financieel coach.’ Tegelijkertijd zijn er veel prikkels die financieel gezond gedrag tegengaan:  ‘Finfluencers met riskante adviezen, online gokken, buy now, pay later aankopen, gouden cryptobergen, en nog veel meer. Daar moet je kort op de bal zitten, maar we bereiken nog niet alle doelgroepen op de juiste manier. Daarom ben ik blij dat we, samen met andere partners van de Nationale coalitie financiële gezondheid, zijn gestart om mkb-klanten te helpen met de financiële gezondheid van hun werknemers. Dat is belangrijk, want het mkb is nog relatief onontgonnen gebied.’ 

Pressure cookers in de ochtend 
Stichting SchuldenLabNL is een van onze maatschappelijke partners en heeft zich ten doel gesteld om Nederland schuldenzorgvrij te maken. Door succesvolle initiatieven helpen op te schalen gaan ze de versnippering op dit gebied tegen. Nationale-Nederlanden was gastheer voor het vijfjarig jubileum. Hoofdgast was H.M. Koningin Máxima, naast aanwezigheid van Minister Schouten van Armoedebeleid, loco Commissaris van de Koning voor Zuid-Holland Van Leeuwen, burgemeester Van Zanen van Den Haag en veel andere vertegenwoordigers uit de publieke en de private sector. 

Voorafgaand aan het plenair programma vonden ook twee 'pressure cooker'-sessies plaats, waar de Koningin eveneens een bezoek aan bracht. Opdracht voor de sessies was om te kijken naar mogelijkheden voor verschillende spaarvormen om mensen een financiële buffer op te laten bouwen. Aan de pressure cookers over Save now, buy later en over Social Debt namen vertegenwoordigers uit zowel de publieke als de private sector deel, inclusief enkele experts vanuit NN. 

SchuldenlabNL x NN 
Stichting SchuldenLabNL werkt – naast Nationale-Nederlanden – samen met meer private en publieke partners. Met elkaar ontwikkelen ze landelijke initiatieven om de financiële gezondheid van de Nederlandse samenleving te helpen verbeteren. Bekende voorbeelden zijn de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid, waarin werkgevers samenwerken aan de financiële gezondheid van hun werknemers en het Tijdelijk Noodfonds Energie dat gelanceerd was begin dit jaar voor kwetsbare huishoudens. 

Nu niks gevonden wat bij je past?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.