CRO Forum identificeert nieuwe risico's in de laatste Risk Radar

Risk

Het Emerging Risk Initiative van het CRO Forum heeft zijn update over opkomende risico's vrijgegeven, waarin Energy Storage Systems, Data Ethics en New Insurance Competition zijn toegevoegd aan de update van de Emerging Risk Radar voor 2023. De publicatie vat opkomende risico's samen en belangrijke trends die de verzekeringsindustrie de komende vijf jaar kunnen beïnvloeden.

Het CRO Forum brengt een groep Europese chief risk officers (CRO's) van verzekeringsmaatschappijen samen die ideeën delen en risicobeheerpraktijken benchmarken. Het Emerging Risk Initiative identificeert en communiceert opkomende risico's die mogelijk significante impact kunnen hebben op de industrie binnen de volgende tien jaar. NN Group is voorzitter van het Emerging Risk Initiative in 2023 en leidt kennisuitwisseling en coördineert de publicatie van de jaarlijkse Emerging Risk Radar.

Nieuwe risico's voor 2023

De nieuwe risico's die zijn toegevoegd aan de Radar in 2023 zijn Energy Storage Systems, in de context van de groene energietransitie en pogingen om afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen; Data-ethiek, met groeiend bewustzijn onder klanten en de toenemende integratie van technologie in het dagelijks leven, wat vragen oproept over gelijke toegang tot digitale middelen, gegevensbeveiliging en ethiek; en Nieuwe Verzekeringsconcurrentie, aangezien de traditionele rol van verzekeraars wordt beïnvloed door waardeketenontvlechting, ingebedde verzekeringsproducten en diensten, en grote technologiebedrijven. Het rapport beoordeelt ook belangrijke trends en werkt deze bij, die grotendeels ongewijzigd blijven in vergelijking met 2022.

Ivo Roest, manager Enterprise Risk & Integration bij NN Group: "Opkomende risico's bestaan uit nieuwe of zich ontwikkelende risico's en bestaande risico's die moeilijk te meten zijn. Ze zijn relevant voor de verzekeringsindustrie omdat ze zich in de loop van de tijd kunnen opbouwen en moeilijk te linken zijn aan een specifieke oorzaak. Door opkomende risico's te monitoren via de Risk Radar, kunnen we producten en diensten ontwikkelen die onze klanten helpen zich te verzekeren tegen nieuwe risico's."

Download het volledige rapport op de website van het CRO Forum.

 

Nu niks gevonden wat bij je past?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.