NN Group's directe vastgoedportefeuille staat op de eerste plaats op het gebied van duurzaamheid in de GRESB peer group.

Duurzaamheid

NN Group's directe vastgoedportefeuille heeft een vijfsterrenbeoordeling en de eerste plaats binnen zijn peer group ontvangen van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). De GRESB is een toonaangevende wereldwijde benchmark voor het beoordelen van de milieu-, sociale en bestuurlijke prestaties (ESG) van vastgoed. De bekroonde portefeuille van NN Group wordt beheerd door CBRE Investment Management (CBRE IM).

NN investeert in vastgoed via zowel directe eigendom van gebouwen ('directe portefeuille') als indirecte investering via niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen ('indirecte portefeuille'). De directe portefeuille van NN Group scoorde 92 van de 100 in de GREBS benchmark, een stijging van 5 punten ten opzichte van 2022. De score ligt 11 punten hoger dan het peer group-gemiddelde van 81 en 17 punten boven het GRESB-gemiddelde van 75. De totale GRESB-score voor de totale portefeuille, direct en indirect gecombineerd, zal worden gepubliceerd door NN Group in haar jaarverslag.

De leidende GRESB 2023-ranking en de verbetering van de score van vorig jaar voor de directe portefeuille zijn het resultaat van succesvolle inspanningen om het energieverbruik over de hele portefeuille te verminderen, evenals het toegenomen gebruik van hernieuwbare energie door de installatie van zonnepanelen, slimme installaties, enzovoorts. Naast deze inspanningen van NN Group heeft CBRE IM stappen ondernomen om de uitstoot van broeikasgassen over de hele portefeuille verder te verminderen en de dekking van watergegevens over alle activaklassen te vergroten.

Marieke van Kamp, Hoofd Private Markets bij NN, zei: "NN is toegewijd aan het bereiken van netto-nul uitstoot, en we hebben beloofd om onze investeringen in klimaatoplossingen tegen 2030 meer dan te verdubbelen. Energiezuinig vastgoed speelt hierin een cruciale rol, naast investeringen in hernieuwbare infrastructuur en groene obligaties. Deze vijfsterren GRESB-ranking en onze positie aan de top van de peer group - West-Europese gediversifieerde portefeuilles - is het bewijs van die toewijding. We zijn erg blij met dit sterke resultaat, dat we beschouwen als een blauwdruk om de rest van de portefeuille ook duurzamer te maken."

Marije Braam-Mesken, Senior Portfolio Manager bij CBRE IM, zei: "We zijn toegewijd aan het verbeteren van de GRESB-score, omdat we begrijpen dat duurzame, energiezuinige investeringen fundamenteel zijn om op lange termijn beter te presteren in het vastgoed dat we beheren. Het is lonend om te zien dat deze inspanningen zulke uitstekende resultaten opleveren - de directe portefeuille van NN is nu het belangrijkste gediversifieerde kernfonds van GRESB in West-Europa."

Over GRESB
GRESB is een door missie gedreven en door de industrie geleide organisatie die bruikbare en transparante milieugerelateerde, sociale en governance (ESG) gegevens aan de financiële markten levert. Opgericht in 2009, is GRESB uitgegroeid tot de belangrijkste ESG-benchmark voor wereldwijde vastgoed- en infrastructuurinvesteringen, waarbij gestandaardiseerde en gevalideerde ESG-gegevens worden verstrekt.

Nu niks gevonden wat bij je past?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.