Hans Buursink over duurzaamheid, inspiratie en samenwerking in interview InFinance

Finance

Op dinsdag 31 oktober verscheen het online InFinance magazine met de terugblik op HypoVak 2023. In dit magazine, dat overigens medio november ook als hardcopy-variant wordt verspreid, staat een duo-interview met Hans Buursink, Domein Lead Hypotheken bij NN Bank, en de winnaar van de verkiezing ‘Meest inspirerende adviseur van Nederland 2023’. 

Inspiratie is nodig om iedere dag beter te worden
In het interview vertelt Hans hoe ver duurzaamheid reikt en dat er de komende jaren nog heel veel op ons afkomt op het gebied van verduurzaming. Zelfs als je nu in een woning met A+ label woont, zul je nog met duurzaamheid aan de slag moeten. Daarnaast licht Hans de gedachte achter de verkiezing van de Meest inspirerende adviseur toe: “Inspiratie is nodig om iedere dag beter te worden; het zet aan tot nadenken en verandering. De verhalen van adviseurs die we verzamelen, zijn stuk voor stuk het beluisteren waard. Uit die verhalen kun je de elementen halen die op jouw adviespraktijk van toepassing zijn en die ook bij je passen. Door van elkaar te leren maken we Nederland samen een stukje beter.”

Nationale-Nederlanden inspireert en ondersteunt
Daarnaast noemt Hans een aantal initiatieven van Nationale-Nederlanden om adviseurs te inspireren op het gebied van woningverduurzaming en om hen te ondersteunen bij hun transitie naar duurzaam financieel woonadviseur. Bijvoorbeeld met het duurzaamheidsplatform Powerly. Ook onderzoekt NN Hypotheken de mogelijkheden om adviseurs te koppelen aan een netwerk van lokale kennispartners op het gebied van duurzaamheid. Die komen dan bijvoorbeeld een dag per week naar het advieskantoor voor een ‘verduurzamingsspreekuur’. Zo breng je alles wat de klant nodig heeft voor woningverduurzaming samen in het kantoor van de hypotheekadviseur. “Daarmee willen we bijdragen aan een nieuw adviesmodel voor de adviseur”, aldus Hans.

Duurzaamheid in het adviesgesprek
Hans reikte namens Nationale-Nederlanden de award voor de Meest inspirerende adviseur van Nederland 2023 uit aan Siska Danhoff van Lamberink Financieel Adviseurs. Zij vertelt in dit interview hoe zij duurzaamheid onderdeel heeft gemaakt van haar adviesgesprekken, onder andere door die gesprekken te voeren in het Woonwensfabriek inspiratiecentrum. Woningverduurzaming direct zichtbaar maken, triggert en enthousiasmeert klanten om er echt mee aan de slag te gaan. Daarnaast is de makelaardijtak van Lamberink aangesloten bij GavoorA. Dit landelijke samenwerkingsverband tussen makelaars, duurzaamheidsexperts en installateurs ontzorgt consumenten volledig bij de verduurzaming van hun nieuw aangekochte woning.

Inspiratieverhalen van alle genomineerden
Tot slot is in het artikel ook aandacht voor de drie andere genomineerden voor de Meest inspirerende adviseur van Nederland 2023 en hun inspiratieverhalen: Gabor Kovacs van BSB Verzekeringen uit Geleen, Gera Janssen van Vannu uit Arnhem en Jore Theeuwes van Van Loon uit Dordrecht. Benieuwd naar alle verhalen? Je kunt ze beluisteren via nn.nl/inspiratieverhalen.

Het hele artikel uit InFinance magazine vind je hier.

Nu niks gevonden wat bij je past?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.