NN sponsort Women in AI award

Tech

Op donderdag 9 februari vond het jaarlijkse Women in AI Netherlands gala plaats in Amsterdam. NN Group sponsorde één van de awards, de AI Diversity Leader-award. Deze prijs is bedoeld als erkenning voor vrouwen die binnen AI werken en bijdragen aan het diverser en inclusiever maken van AI.

Women in AI (WAI) is een wereldwijde non-profit community met een missie om de vertegenwoordiging en deelname van vrouwen binnen AI te vergroten. Dit doen ze door educatieve events en programma's te organiseren, onderzoek te doen en samen te werken met bedrijven. De vrouwen die onderdeel zijn van de community variëren van junior tot C-level, in STEM-gebieden en in het bedrijfsleven. Het jaarlijkse gala en de prijsuitreiking is een viering van vrouwen in AI en data en hun prestaties op het gebied van innovatie.

Sponsor AI Diversity Leader award
NN was dit jaar sponsor van de AI Diversity Leader award. Deze prijs is bedoeld als erkenning voor vrouwen die binnen AI werken en bijdragen aan het diverser, rechtvaardiger en inclusiever maken van AI. Samaa Mohammad, oprichter van de Dutch AI Ethics Community (DAIEC), mocht de prijs mee naar huis nemen. Samaa werd geselecteerd vanwege haar werk bij het opzetten van DAIEC, een community die als doel heeft om (jonge) AI-ethici, studenten, programmeurs, onderzoekers, professionals, oprichters en andere ethiekliefhebbers bij elkaar te brengen. Onze eigen Chief Customer & Commerce Officer, Lieke Lutmer, overhandigde de prijs persoonlijk aan Samaa. Gefeliciteerd!

Lieke: ‘Als NN hechten we veel waarde aan diversiteit in ons personeelsbestand, en vrouwen zijn vaak ondervertegenwoordigd op gebieden als technologie, data en AI. Bij AI is het vooral belangrijk om je bewust te zijn van het gevaar dat vooringenomenheid onze modellen kan binnensluipen. Dit is voor ons een extra motivatie om deze bijzondere prijs voor de AI Diversity Leader te sponsoren. De winnares van dit jaar, Samaa Mohammad, creëert op jonge leeftijd echte impact met haar initiatief voor de Dutch AI Ethics-gemeenschap. Deze gemeenschap brengt verschillende achtergronden samen om de AI-ethiek, die nog steeds ondervertegenwoordigd is in het veld, uit te dagen en een stem te geven. Samaa's toewijding aan deze gemeenschap zal helpen om AI inclusiever te maken.'

NN's CIO Rob Visser: 'We are proud to be a sponsor of this year's awards, underlining our commitment to being an employer of choice for IT talent as well as to diversity and inclusion. Women are still underrepresented in science and technology fields, but through initiatives like this we can further stimulate and inspire the next generation of talent!’ 

 

   

Nu niks gevonden wat bij je past?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.