Beau de Jong

Afstudeerstagiair bij het Stagebureau

‘Tijdens mijn stage kan ik mezelf zijn en krijg ik ruimte om te ontwikkelen.’

Beau de Jong (22) is dit jaar in februari begonnen bij NN voor haar afstudeerstage. Maar ze is niet nieuw bij NN "Ik studeer bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool en heb vorig jaar mijn derdejaars stage gedaan bij het Stagebureau van NN. Ik vond het werk erg leuk en heb ook een onderzoek gedaan."

Afwisselend werk en verantwoordelijkheden
Waarom kiezen voor een HR-rol? "Ik heb een vak gevolgd over HR en wilde meer erover leren. Vanwege alle verschillende aspecten, die het beste in de praktijk kunnen worden geleerd, was ik op zoek naar een HR-stage." Bij NN kreeg Beau veel verschillende taken, zoals het bijwonen van evenementen, het werven en screenen van studenten en het plaatsen van vacatures online.

Studenten bekendheid 
Haar onderzoek in het derde jaar was ook een eyeopener. "NN is nog relatief onbekend onder studenten. Verzekeringen en pensioenen spreken de meeste studenten misschien niet echt aan, met uitzondering van econometrie studenten. Maar NN is heel anders, met veel jonge mensen en een geheel andere aanpak. Zodra studenten naar ons kantoor komen, verandert hun mening volledig.
"Dus ik heb onderzocht hoe studenten ons zien en hoe we dat kunnen verbeteren. Ik concludeerde dat we ons konden richten op een gezamenlijke campus recruitment-aanpak." Beau leerde ook dat er veel meer mogelijkheden waren voor onderzoek en haar stagebegeleider van het Stagebureau was blij haar terug te hebben voor haar afstudeeronderzoek.

Toegenomen zichtbaarheid betekent toegenomen vraag
"NN creëert steeds meer zichtbaarheid op scholen. Ik neem ook deel aan wervingsactiviteiten op scholen. Maar we laten ook studenten rondkijken op verschillende vestigingen van NN."
De keerzijde is echter dat NN nog niet zoveel stageplekken heeft. "We hebben geen vast aantal, het is meer een kwestie van vraag en aanbod, gebaseerd op eenmalige projecten waarvoor managers stagiairs werven. Dus mijn onderzoek richt zich op hoe we het aantal stageplekken structureel kunnen verhogen. Niet alleen voor afstudeerprojecten, maar ook voor derdejaars stages in zinvolle ondersteunende rollen."
Voor haar onderzoek spreekt Beau met veel managers. "Mijn onderzoeksdoel is om aanbevelingen te ontwikkelen over hoe we een groeiend aantal stageplekken kunnen bereiken en managers kunnen overtuigen van de toegevoegde waarde van stagiairs."

Ambities afstemmen op zinvol werk
Na haar bacheloropleiding wil Beau graag haar masteropleiding volgen, bij voorkeur terwijl ze parttime werkt in een HR-rol bij NN. "Wat ik leuk vind, is afwisselen tussen HR-verantwoordelijkheden en evenementen. Ik heb een achtergrond in marketing, dus ik hou van die combinatie.
"Het geweldige aan werken bij NN is de informele sfeer. Iedereen is uiterst ondersteunend en vriendelijk en ze behandelen je als een waardevolle collega. Als stagiair krijg je de kans om zinvol werk te doen en heb je je eigen verantwoordelijkheden.
"Ik vind het echt leuk om zoveel mogelijk te bereiken. Bij NN krijg ik de kans om me professioneel te ontwikkelen. En je komt in contact met veel verschillende mensen in een geweldige en groeiende omgeving, waarin studenten worden gewaardeerd."

Op zoek naar een specifieke vacature?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.